הכירו: סאמי בועטור, אופה הבאגטים החדש של ארמון האליזה

נשיא חדש לצרפת – ובולאנז'ר חדש לארמון האליזה.

אזרחי צרפת הכריעו בתחילת השבוע (ב- 7 במאי) כי עמנואל מקרון יהיה הנשיא הבא של הרפובליקה הצרפתית החמישית. אך כמה ימים קודם לכן הוכרעה בפריז סוגיה חשובה לא פחות עבור פריזאים רבים, בוודאי עבור אופי הלחם – הבולאנז'רים: מהו הבאגט הטוב ביותר בעיר?

סאמי בועטור, אזרח צרפתי ממוצא תוניסאי, זכה בתחרות הבאגט של פריז לשנת 2017. התחרות, המתקיימת מדי שנה, בוחרת את אופה הלחם המסורתי הטוב ביותר של העיר. בנוסף לפרס כספי, מקבל הזוכה את הכבוד לספק במשך שנה את הלחמים למטבחו של ארמון האליזה.

(באגט צרפתי. pixabay, נחלת הכלל)
(באגט צרפתי. pixabay, נחלת הכלל)

בועטור בן ה- 50 נבחר מבין מאות אופים שהשתתפו בתחרות. ועדת השיפוט כללה מומחים לאפיית באגטים, וכן את הטבח של ארמון האליזה.

בועטור הנו בעליה של מאפייה ברובע ה- 13 של פריז. הוא מספר כי הוא חדש בתחום אפיית הלחם – בסך הכל שבע שנים – וכי נכנס לתחום זה הודות לאשתו התוניסאית, שחלמה מילדותה לפתוח מאפייה. עד 2010 הוא עבד כמנהל מסעדה. בעבר הוא השתתף כבר פעמיים בתחרות: ב- 2015 הוא זכה במקום השני, ובשנה שעברה הוא סיים את התחרות במקום השמיני.

בועטור הוא התוניסאי השני שיזכה להאכיל נשיא צרפתי ממטעמי אפייתו. קדם לו רדא ח'זר, שזכה בתחרות בשנת 2013.

(leparisien; אל-מע'רב אל-יום; mosaiquefm; "אנאדולו")