לפני מספר ימים התפטרה רִימָא חָ'לָף (Rima Khalaf) מתפקידה כיו"ר הוועדה הכלכלית-חברתית של האו"ם למערב אסיה. הוועדה יושבת בבירת לבנון, ביירות, וידועה כוועדה העוינת את ישראל. התפטרותה של ח'לף באה בעקבות לחץ של המזכ"ל החדש של האו"ם, אנטוניו גוטרש הפורטוגלי, לסגת מדו"ח חדש של הוועדה שהציג את הממשל בישראל כממשל הנוקט אפליה גזעית, ואף להוריד אותו מאתר הוועדה.
ח'לף היא כלכלנית ירדנית שאף מילאה תפקידים מיניסטריאליים בארצה, דוגמת משרדי התכנון וכן התעשייה והמסחר. היא עמדה מאחורי הדו"ח שיצא בתחילת החודש, שהאשים את ישראל כי היא נוקטת משטר אפרטהייד כלפי העם הפלסטיני. הדו"ח ציין כי בחקיקה הישראלית יש מאפיינים של אפרטהייד וכי "הדבר מיושם בשטח ובפילוגו באופן פעיל של העם הפלסטיני לארבע קבוצות". החלוקה כוללת את תושבי יהודה, שומרון וחבל עזה, אזרחי מדינת ישראל, תושבי מזרח ירושלים ופלסטינים מן התפוצות ומחנות הפליטים. יצוין כי כבר בשנת 2013 רון פרושאור, שגריר ישראל באו"ם דאז, דרש את פיטוריה של ח'לף.
استقالة #ريما_خلف بسبب تقرير الاسكوا #اسرائيل دولة فصل عنصري #كاريكاتير عماد حجاج pic.twitter.com/sH2RWklCgx
— Emad Hajjaj Cartoons (@EmadHajjaj) March 20, 2017
בקריקטורה של המאייר הירדני עמאד חג'אג' רואים בצד ימין את ח'לף מחזיקה בדו"ח, שעל שערו נכתב כי ישראל היא מדינה עם הפרדה גזעית. בצד שמאל, מתחת לאו"ם (UN) נכתב: "ארגון שמפטר כל מי שמעביר ביקורת על ישראל". יש לשים לב כי לפועל בערבית בשורש פ.צ.ל יש מספר משמעויות, ביניהן: להפריד, לסלק, לפטר ועוד. הקריקטורה, בשני צדדיה, משתמשת במשחק מילים של שורש זה: בצד ימין המשמעות היא של הפרדה, כלומר טענת האפרטהייד, ובצד שמאל המשמעות היא פיטוריה של ח'לף. מדובר בהצלחה דיפלומטית ישראלית, אך אי אפשר להתעלם מפעולותיה של ח'לף הירדנית, שעם ממלכתה ישראל חתמה על הסכם שלום בשנת 1994.