קרבות עזים מתנהלים היום בין המורדים הסורים ובין כוחות הצבא הסורי באזור בית החולים הלאומי, הנמצא בשוליה של העיר ג'יסר א-שורור.
העיר, הנמצאת במחוז אידליב, נכבשה לפני כשבועיים על ידי "ג'יש אל-פתח" (צבא הכיבוש) – כוח מאוחד של קבוצות האופוזיציה באזור, ובהן "ג'בהת א-נוסרה" ו"אחראר א-שאם".
כ- 150 קצינים, חיילים ונאמני משטר נוספים מתבצרים מאז עם בני משפחותיהם בתוך מיתחם בית החולים, הנצור על ידי המורדים. בסך הכל שוהים במקום כ- 250 איש.
על פי ידיעות נוספות, שאין להן אישור – בין הנצורים נמצאים קציני צבא בכירים, ובהם הקולונל סוהיל אל-חסן – וכן קצינים איראניים.
מאז שעות הבוקר המוקדמות מתנהלים חילופי אש כבדים במקום, זאת לאחר שאנשי "ג'בהת א-נוסרה" ביצעו פיגוע התאבדות בקירבת בית החולים באמצעות מכוניות תופת. הארגון הסורי לזכויות אדם" דיווח, כי המורדים הצליחו להיכנס לאחד הבניינים במיתחם.

נשיא סוריה בשאר אל-אסד הבטיח בימים האחרונים לחלץ את המכותרים. הצבא פתח באמצע השבוע שעבר בהתקפת-נגד והזרים כוחות רבים לאזור הנעזרים בסיוע של חיל האוויר.
סוכנות הידיעות הסורית סאנ"א טוענת הערב, כי כוחות המשטר שולטים כעת בכל הצירים המובילים לג'יסר א-שורור, וכי עשרות מהמורדים נהרגו בקרבות. על פי מקור צבאי משטרי, ישנה "התמוטטות דרמטית" בקרב ארגוני המורדים בג'יסר א-שורור. כתב הסוכנות במקום מסר, כי הליקופטרים של הצבא פיזרו בעיר עלונים הקוראים למורדים להניח את נשקם, ולאזרחים לנתק מגע מהם.


